Mitä HVC Asunnot tarjoaa?

HVC Asunnot logo

Mitä HVC Asunnot tarjoaa? Tähän kysymykseen on helppo vastata, sillä HVC Asunnot tarjoaa kalustettuja asuntoja tamperelaisille, turkulaisille, joensuulaisille ja muille kalustettua asuntoa etsiville. HVC vuokraa tällä hetkellä noin 350 asuntoa ympäri Suomea, yhteensä yli 40 paikkakunnalla. Tarkasta HVC:n tarjonta, jos etsit väliaikaista vuokra-asuntoa esimerkiksi putkiremontin ajaksi!

Lisäksi yrityksellä on yksi hostelli – HVC Hostel Turku sijaitsee nimensä mukaisesti Turussa, lähellä Aurajoen rantaa. Hostellin yökohtaiseen hintaan kuuluvat vuodevaatteet, pyyhkeet ja siivoukset, aivan kuten hotelleissakin. Hostellissa on myös yhteinen keittiö, suihkutila, ruokailutila ja olohuone. Koska ovilukot toimivat koodilla, voivat asiakkaat hoitaa sisään- ja uloskirjautumiset itselleen parhaiten sopivana aikana.

Miksi vuokrata kalustettu asunto?

On monia syitä sille, miksi kannattaa vuokrata nimenomaan kalustettu asunto, eikä tyhjää huoneistoa, minkä kalustaminen ja sisustaminen on omalla kontolla.

Putkiremonttia pakoon

Edellä jo tulikin mainittua, että väliaikaista vuokra-asuntoa voi tarvita putkiremontin ajaksi. Asunnossa voi asua, vaikka siellä olisi menossa putkiremontti, mutta eläminen on vedettömyyden, metelin ja pölyn takia varsin hankalaa. Taloyhtiöissä pyritään järjestämään väliaikainen vedenjakelu ja jonkinlainen suihkumahdollisuus, vaikka sitten parakkiin. Pyykinpesu ja tiskaaminen on silti kohtuuttoman hankalaa, varsinkin pikkulapsiperheessä – tai allergiaperheessä, missä päivittäinen suihkussakäyntimahdollisuus on ehdoton edellytys sujuvalle arjelle. 

Moni muuttaa evakkoon putkiremontin ajaksi. Kannattaa miettiä kaksi kertaa, ennen kuin varaa muuttoauton sohvalle, sängylle ja ruokailuryhmälle – helpompi ratkaisu olisi nimittäin vuokrata kalustettu asunto putkiremontin ajaksi. Kalustetussa asunnossa on kaikki pyykinpesukoneesta ruokailuvälineisiin ja sängystä pullonavaajaan, eli mukaan evakkoon ei tarvitse pakata kuin vain vähän vaatteita ja muuta välttämätöntä.

Työmatkalaiselle

Oletko saanut työkomennuksen vieraaseen kaupunkiin muutamaksi viikoksi? Hotelli voi olla persoonaton paikka asua, eikä kaikissa hotelleissa ole ruoanlaitto- tai pyykinpesumahdollisuuttakaan. Kalustetussa asunnossa arki alkaa pyöriä saman tien, ovathan kalustetut asunnot tehty mahdollisimman kodinomaisiksi ja toimiviksi.

Lomailijan valinta

Kalustettu vuokra-asunto on myös monen koti- tai ulkomaisen matkailijan valinta. Kalustetussa vuokra-asunnossa voi leikkiä ajatuksella, että on jo muuttanut kyseiseen kaupunkiin. Jos et halua yöpyä hotellissa, vuokramökissä tai hostellissa, eikä ”sohvasurffaaminenkaan” kiinnostaa, tarkasta alueen kalustetut asunnot!

HVC tarjoaa upean mahdollisuuden asuntosijoittajalle

On kaksi tapaa päätyä asuntosijoittajaksi. Joku voi päätyä asuntosijoittajaksi sattumalta, eli esimerkiksi periä asunnon, mitä ei saa kaupaksi. Niinkin voi käydä, että joutuu muuttamaan toiselle paikkakunnalle, mutta ei joko halua tai saa myytyä vanhaa asuntoa. Koska asuntoa ei kannata pitää tyhjillään (kulut juoksevat kaiken aikaa), kannattaa se laittaa vuokralle.

Toinen vaihtoehto on ryhtyä asuntosijoittajaksi tieten tahtoen. Jos löytää edullisen asunnon hyvällä sijainnilla, voi asuntosijoittaminen osoittautua erittäin kannattavaksi vaihtoehdoksi. Kannattaa kuitenkin varautua asunnon remonttikuluihin. Asunnon sekä vuokralaissuhteen ylläpitäminen vie joskus yllättävänkin paljon aikaa, joten asuntosijoittaminen ei ole niin sanottua passiivista tuloa. 

Kalustetusta asunnosta voi saada vielä enemmän vuokraa kuin tyhjästä asunnosta, siksi moni keskusta-asunnon omistaja onkin kalustanut asuntonsa ja alkanut vuokrata sitä lyhytaikaisesti. Jos vuokralainen vaihtuu joka päivä, teettää se paljon työtä – ehkä enemmän, kuin mitä jaksaa päivätöiden ja oman kodin hoidon lisäksi tehdä. Siksi kannattaakin ulkoistaa kalustetun asunnon vuokraaminen, ja keskittyä itse nauttimaan voitoista. Voitot voi sijoittaa vaikka seuraavan sijoitusasunnon ostamiseen. 

HVC Asunnot on oiva valinta asunnon vuokraamisen ulkoistamiseen. HVC tarjoaa varman vuokratuoton kalustetulle asunnolle, ja se huolehtii puolestasi sekä asunnon ylläpidosta, asunnon siivouksista ja vuokralaisten löytämisestä. Suurin osa vuokrasuhteista on pitkäaikaisempia, joten ihan joka päivä asuntoon ei tule uutta vuokralaista. 

Jos sinulla on osakehuoneisto jonkin keskustan tuntumassa, kannattaa ottaa yhteyttä HVC Asuntoihin ja kertoa asunnon koosta, vapautumisajasta ja esimerkiksi siitä, millaista vuokraa odotat saavasi. 

Onko asuntosijoittaminen hyvä idea?

Asuntosijoittaminen ei ole aina hyvä idea. Tee tarkat laskelmat, ennen kuin otat lainaa ostaaksesi uuden asunnon lyhyt- tai pitkäaikaista vuokraamista varten. Jos et osaa tehdä laskelmia itse, pyydä asiantuntevaa apua, jotta et tule tehneeksi huonoa sijoitusta. Laskelmissa kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi vastikkeen nousu, asuntolainan korkojen nousu, pääomaverot, vakuutukset, asunnon perusparannukset ja esimerkiksi HVC:n provisio. Kaiken tämän jälkeen pitäisi jäädä jotain käteenkin, jotta asuntosijoittaminen olisi kannattavaa – moni nimittäin vuokraa asuntoaan tappiollisesti. 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest